Yves Kieffer en Marjorie Heuls blijven ook na heisa hoofdcoaches van Nina Derwael en co.
Nina Derwael en haar coach Marjorie Heuls in Tokio. Foto: Belga

Yves Kieffer en Marjorie Heuls, sinds 2009 verantwoordelijk voor het vrouwenturnen bij Gymfed, blijven aan de slag bij de Gymnastiekfederatie Vlaanderen. De twee Franse topcoaches kwamen eerder dit jaar nog in opspraak over grensoverschrijdend gedrag.

‘Zowel vanuit Gymfed als vanuit de coaches bleek de wens te bestaan om samen in een high performance-sfeer verder te werken. We engageren ons dan ook om alvast tot en met de Spelen van Parijs 2024 de samenwerking verder te zetten’, verklaart topsportmanager Tim Moriau dinsdag in een persbericht.

Kieffer en Heuls loodsten het Belgische meisjesteam toestelturnen doorheen verschillende EK’s, WK’s en drie Olympische Spelen met als hoogtepunt de gouden medaille van Nina Derwael en een achtste plaats allround in het teamklassement in Tokio. De twee kwamen eerder dit jaar wel in opspraak omwille van grensoverschrijdend gedrag tijdens trainingen, waarvoor ze zich uiteindelijk excuseerden.

Yves Kieffer en Marjorie Heuls blijven ook na heisa hoofdcoaches van Nina Derwael en co.

‘We zijn fier dat we prachtige atleten mogen trainen, en dat we samen met hen en Gymfed de Belgische gymnastiek naar een hoger niveau hebben gebracht’, reageren Kieffer en Heuls nu. ‘Toen we hier pas startten, stonden we er bij wijze van spreken alleen voor. Vandaag worden we professioneel omkaderd door een uitgebreid interdisciplinair team. We hebben Gymfed in de afgelopen jaren zien groeien als federatie en zijn zelf als coaches meegegroeid. Wij zijn vastberaden om samen met alle collega’s verder te werken zodat de atleten blijven presteren op het hoogste niveau. Wij zijn er helemaal klaar voor.’

‘Samen met Yves en Marjorie willen we verder bouwen op het rapport van de onafhankelijke onderzoekscommissie en verder werken aan een (top)sportcultuur waarbinnen de prestaties hand in hand gaan met mentaal en fysiek welzijn’, aldus Moriau.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig