Besmettingen en ziekenhuisopnames dalen, overlijdens stijgen
Themabeeld. Foto: ivanelegeert

Zowel het aantal besmettingen als het aantal hospitalisaties nam de afgelopen week lichtjes af, maar het aantal sterfgevallen steeg wel met ruim een kwart. Dat blijkt dinsdag uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Tussen 18 en 24 september raakten dagelijks 1.914 mensen besmet met het coronavirus, een daling met 7 procent in vergelijking met de voorgaande periode. In totaal werden in België al ruim 1,2 miljoen coronabesmettingen vastgesteld. In diezelfde periode werden er dagelijks gemiddeld 47.800 testen afgenomen, quasi evenveel als de week voordien. De positiviteitsratio bedraagt 4,4 procent.

Het reproductiegetal staat volgens het dashboard van Sciensano op 0,92. Dat betekent dat de epidemie aan kracht afneemt.

Volg hier het recente nieuws over het coronavirus

Ook het aantal ziekenhuisopnames als gevolg van covid-19 daalt. Tussen 21 en 27 september waren er dagelijks 51 hospitalisaties, een daling met 15 procent in vergelijking met een week eerder. Op dit moment liggen er nog 703 covid-patiënten in de Belgische ziekenhuizen (-3 procent), van wie er 210 intensieve verzorging nodig hebben (-5 procent).

Het aantal sterfgevallen neemt wel opnieuw toe. Tussen 18 en 24 september overleden er dagelijks bijna 8 personen aan covid-19, een stijging met 26 procent. In ons land bezweken al ruim 25.600 mensen aan de gevolgen van het virus.

Intussen hebben ook bijna 8,6 miljoen Belgen minstens één vaccindosis gekregen, goed voor 74 procent van de totale bevolking. Bijna 8,4 miljoen landgenoten zijn volledig ingeënt, wat overeenstemt met 73 procent van de Belgen.

Meer cijfers van Sciensano kunt u hier raadplegen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig