Uitbreiding coronapas zorgt voor vijfmaal meer inschrijvingen vaccinatie
Het Covid Safe Ticket wordt binnenkort breder ingezet in Wallonië. Foto: BELGA

De aankondiging om het Covid Safe Ticket (CST) breder te gaan gebruiken in Wallonië heeft geleid tot 4.000 afspraken in 24 uur voor een vaccinatie. ‘Een vervijfvoudiging van 800 naar 4000’, laat Waals minister van Gezondheid Christie Morreale (PS) via haar woordvoerder laten weten.

Na de Brusselse regering kondigde de Waalse regering donderdag de uitbreiding van het Covid Safe Ticket aan. De coronapas zou vanaf midden oktober op verschillende plaatsen zoals de horeca, dancings en discotheken, ziekenhuizen, woonzorgcentra, sport- en fitnesscentra moeten voorgelegd worden. ‘Het CST is een bijkomend middel om de bevolking tegen het virus te beschermen, een middel om opnieuw een normaal leven te leiden, om samen te leven, en om – hoop ik – een einde te maken aan de gezondheidscrisis. Het is uiteraard erg positief om te zien dat de aankondiging van het CST in 24 uur tijd tot significante positieve resultaten leidde, wat de afspraken voor een vaccinatie in de komende dagen en weken betreft. Vaccinatie is de enige oplossing om het normale leven te hervinden’, lichtte minister Morreale toe.

Op donderdagnamiddag en vrijdag kregen de vaccinatiecentra heel wat mensen over de vloer die geen afspraak hadden. Daarnaast zijn de cijfers van de tijdelijke antennes in universiteiten, hogescholen en bepaalde gemeenten met een lage vaccinatiegraad ‘bemoedigend’. Van maandag tot vrijdag waren er 5.000 inschrijvingen in de antennes van Namen, Luxemburg, Bergen en Verviers.

(belga)

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig