Luxemerk Saint Laurent bant bont
Foto: AFP

Het luxemerk Saint Laurent zal vanaf zijn herfstcollectie 2022 bont bannen, zo kondigt moedermaatschappij Kering vrijdag aan. Andere merken van de groep zoals Gucci, Balenciaga, Bottega Veneta en Alexander McQueen kondigden eerder al aan niet langer met bont te zullen werken.

Gucci was de voorloper, want het merk voerde de ban al in 2018 in. Saint Laurent en Brioni zijn nu bij de laatsten. Eerder dit jaar voerde dierenrechtenorganisatie Peta nog actie voor een winkel van Saint Laurent in Parijs.

Modegroep Kering wees er vrijdag nog eens op dat ze sinds 2019 strenge standaarden hanteert rond dierenwelzijn.

Het thema bont staat hoog op de agenda in de modewereld. Zo verklaarde zangeres Billie Eilish dat ze alleen gekleed wilde worden door Oscar de la Renta, als het merk de verkoop van bont volledig aan banden legt. Alex Bolen, de ceo van het merk, besefte dat het misschien het juiste moment was om te stoppen toen Eilish liet weten niet met bedrijven te werken in de bontindustrie. ‘Ik voel me vereerd dat ik een belangrijke rol speel in deze kwestie’, zei de zangeres nadat het modemerk haar vraag had ingewilligd.