Arrestatiebevel voor verloofde Gabby Petito na onrechtmatig gebruik bankkaart

De verloofde van de vermoorde Gabby Petito (22), Brian Laundrie (23), wordt aangeklaagd voor het onrechtmatig gebruikmaken van haar bankkaart. De FBI vaardigde een arrestatiebevel uit tegen de man, die al een week spoorloos is.

Brian Laundrie is nog steeds geen verdachte in de moord op zijn vriendin, maar wordt nu gezocht voor het onrechtmatig gebruikmaken van haar bankkaart.

‘Terwijl dit arrestatiebevel de politie toelaat om meneer Laundrie te arresteren, blijven de FBI en onze partners in het hele land bezig met het onderzoeken van de feiten en de omstandigheden rond de moord op mevrouw Petito’, liet hoofdagent Michael Schneider van de FBI Denver optekenen in een statement. ‘We roepen mensen die weet hebben van Laundries aandeel in de zaak of die zijn huidige verblijfplaats kennen op om contact op te nemen met de FBI.’

De aanklacht gaat over de uitgave van 1.000 dollar tussen 30 augustus en 1 september. Petito werd op 24 augustus het laatst in leven gezien, en volgens onderzoekers werd ze tussen 27 en 30 augustus om het leven gebracht.

Vermoord tijdens roadtrip

Begin juli vertrok Gabby Petito met haar verloofde Brian Laundrie in een omgebouwd busje op roadtrip. Dagelijks plaatste Petito idyllische foto’s van hun reis op sociale media. Vorige week deelde de politie echter beelden waarop een emotionele Petito te zien is na een ruzie met Laundrie.

Begin september kwam Brian Laundrie plots alleen terug naar huis. Waar Gabby Petito was, wist niemand. Laundrie weigerde de politie te helpen en stelde een advocaat aan. Hij werd nochtans niet officieel als verdachte beschouwd, maar als ‘betrokkene’.

Vorige week dinsdag verdween Laundrie onverwachts. Pas op vrijdag brachten zijn ouders de politie hiervan op de hoogte. Twee dagen later, op zondag, werd uiteindelijk het levenloze lichaam van Petito gevonden in Wyoming. Volgens de lijkschouwers gaat het om moord.

De politie en de FBI hebben duikers, honden en helikopters ingezet om Laundrie te vinden in het natuurpark Carlton Reserve in Florida, waar hij volgens zijn ouders ging hiken.