Belgische toeristen verdacht van aanvaring met duiker in Sicilië
Themabeeld Cefalù. Foto: Shutterstock

Twee Belgische toeristen worden verdacht van ernstige slagen en verwondingen bij een aanvaring met een duiker voor de kust van Sicilië. Dat melden lokale media. Het slachtoffer liep ernstige verwondingen op aan zijn benen, maar is aan de beterhand.

De 61-jarige duiker was zaterdagochtend onder water aan het vissen voor de kust van Cefalù, in de provincie van Palermo. Op een bepaald moment kwam het tot een botsing met een boot. Door de propellers van de motor van de rubberboot liep het slachtoffer ernstige verwondingen op aan beide benen. Bovendien stopte de boot volgens de carabinieri niet om hulp te verlenen.

Al snel konden de speurders twee Belgische toeristen als verdachten identificeren. Een 40-jarige vrouw zou met de boot gevaren hebben, terwijl een 51-jarige man de eigenaar van het vaartuig zou zijn. Ze zullen zich moeten verantwoorden voor ernstige slagen en verwondingen en voor het niet-naleven van de veiligheidsvoorschriften op het water.

Het slachtoffer, een ingenieur en professor aan de universiteit, werd met open breuken overgebracht naar het ziekenhuis van Cefalù. Na enkele dagen mocht hij intensive care verlaten, maar hij moet op de afdeling Orthopedie nog verder herstellen van de gevolgen van het ongeval.

Ongeval op Comomeer

Eind juni was er al een dodelijk bootongeval op het Italiaanse Comomeer waarbij Belgische toeristen betrokken waren. Een grote speedboot voer toen over kleine bootje. Aan boord van de speedboot zaten elf Belgische toeristen met aan het stuur de 21-jarige Clea W.

Er lagen drie Italiaanse jongens op het klein bootje te zonnen en probeerden nog de aandacht te trekken van de grote speedboot, maar het kon niet baten. Twee jongens konden met lichte kwetsuren aan land gebracht worden, maar een derde, Luca Fusi, overleefde de klap niet. Hij was op slag dood.

Het Italiaanse gerecht opende een onderzoek voor onvrijwillige doodslag en schipbreuk. In afwachting daarvan werd Clea W. onder huisarrest geplaatst in de vakantiewoning van haar ouders. Haar advocaten hadden een verzoek ingediend voor vrijlating, maar dat heeft het Italiaanse gerecht afgewezen. Volgens La Provincia di Como zit het onderzoek momenteel in de eindfase en zal er beslist worden of de jonge vrouw voor de rechter moet verschijnen.