Dertiger opgepakt op verdenking van moord op jonge vrouw in Londen
De 28-jarige Sabina Nessa is dood teruggevonden in Cator Park in Londen. Foto: Metropolitan police/PA

Sabina Nessa verdween vrijdagavond toen ze op weg was naar de pub. Haar lichaam werd de dag erna teruggevonden in een park. De politie heeft een 38-jarige man opgepakt die verdacht wordt van de moord in Londen. Dat meldt de Britse omroep BBC.

De politie vermoedt dat de 28-jarige leerkracht is vermoord toen ze ’s avonds rond 20.30 uur door Cator Park in het zuidoosten van Londen wandelde naar een café in haar buurt. Daar had ze met een vriend afgesproken.

Ondertussen is een verdachte opgepakt, op camerabeelden is een persoon te zien die nabij Pegler Square wandelt. Daarnaast werden ook beelden vrijgegeven van een auto waartoe de man toegang had. De man werd gevonden in Lewisham en blijft aangehouden. Eerder werd een veertiger al gearresteerd als verdachte van de moord, maar hij is voorlopig weer vrijgelaten.

‘Sabina’s tocht zou iets meer dan vijf minuten geduurd hebben, maar ze kwam nooit op haar bestemming aan’, zegt inspecteur Joe Garrity. ‘We weten dat de gemeenschap terecht geschokt is, net als wij, en we zetten elk beschikbaar middel in om de verantwoordelijke te vinden.’ De politie riep de bevolking op om mogelijke aanwijzingen en getuigenissen te melden.

Epidemie

De Londense burgemeester Sadiq Khan noemt het geweld tegen vrouwen en meisjes een nationale epidemie. ‘Ik denk dat we van misogynie een haatmisdrijf moeten maken. Ik denk dat intimidatie van vrouwen in de publieke ruimte een misdrijf zou moeten zijn’, verklaarde hij in het nieuwsprogramma Good Morning Britain. ‘Tussen internationale vrouwendag (8 maart, n.v.d.r.) vorig jaar en internationale vrouwendag dit jaar zijn in het hele land 180 vrouwen gedood door mannen.’

De moord veroorzaakt opnieuw ophef over de veiligheid van vrouwen in het Verenigd Koninkrijk, slechts een half jaar na de moord op de 33-jarige Sarah Everard in Londen. De hoofdverdachte en politieagent Wayne Couzens bekende dat hij Everard ontvoerd, verkracht en vermoord had. Zijn vonnis wordt volgende week verwacht.

Vrijdag wordt er een wake gehouden voor Sabina Nessa, net zoals voor Sarah Everard gebeurde.