Na het WK: nieuwe carrière voor Jolien D’hoore
Jolien D’hoore droeg op het WK net als Yves Lampaert en Victor Campenaerts een speciaal shirt ter ere van ‘gender equality’. Foto: Belga

Jolien D’hoore gaat vanaf begin volgend jaar aan de slag als sportdirecteur bij het Nederlandse wielerteam NXTG Racing. Ze zal die functie combineren met een job als performance-coach bij Cycling Vlaanderen.

De 31-jarige D’hoore is bezig aan haar laatste weken als profrenster. Na Parijs-Roubaix op 2 oktober zet ze een punt achter haar actieve carrière. Woensdag raakte al bekend dat ze aan de slag gaat bij Cycling Vlaanderen, een dag later kondigde wielerteam NXTG Racing haar komst als sportdirecteur aan. Ze zal er de U23 onder haar hoede nemen.

‘Ik kijk erg uit naar mijn nieuw avontuur bij NXTG Racing. Dit team heeft een duidelijke visie op vrouwenwielrennen die ik helemaal onderschrijf. Het is heel belangrijk dat ze jonge rensters de kans geven zich te ontwikkelen in een veilige omgeving’, zegt D’hoore. ‘Ik heb veel ervaring in het wielrennen en ik wil al die zaken overbrengen op de meisjes. Ik ben heel blij deel uit te maken van NXTG Racing en kijk uit naar volgend seizoen.’

D’hoore startte haar wielercarrière in de jeugdreeksen en groeide door tot wereldkampioene en meervoudig Olympische atlete. Ze is de leading lady van het Belgische vrouwenwielrennen, met medailles en titels op nationaal en internationaal niveau en een voorbeeld voor heel wat jonge meisjes die beginnen met wielrennen. Over anderhalve week rijdt ze nog haar laatste koers voor ze een nieuwe weg inslaat. Daarna zal gendergelijkheid in het wielrennen in Vlaanderen centraal staan in haar leven dankzij een samenwerking met Cycling Vlaanderen.