Coronacijfers kabbelen voort
Themabeeld. Foto: REUTERS

72 procent van de Belgische bevolking is intussen gevaccineerd. Het dagelijkse aantal besmettingen stijgt licht, maar het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens daalt verder. Dat blijkt donderdagochtend uit de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Van 16 tot 22 september werden elke dag gemiddeld 56,7 personen opgenomen in het ziekenhuis met covid-19, wat een daling is met drie procent ten opzichte van de voorgaande zevendaagse periode. In totaal liggen er nu volgens de meest recente cijfers 689 mensen in het ziekenhuis, waarvan er 217 intensieve zorg nodig hebben.

Tussen 13 en 19 september werden er dagelijks gemiddeld 2.057 nieuwe besmettingen vastgesteld, een stijging met 5 procent in vergelijking met de week voordien. Maar er werden in diezelfde periode ook meer tests afgenomen: gemiddeld zo’n 47.213 per dag (+11 procent). De positiviteitsratio blijft stabiel op 4,8 procent.

Het reproductiegetal staat volgens het dashboard van Sciensano op 0,94. Dat betekent dat de epidemie licht afneemt.

Volg hier het recente nieuws over het coronavirus

Nog tussen 13 en 19 september overleden er dagelijks gemiddeld zo’n 6 covid-19-patiënten, een daling met 19 procent. De teller komt in ons land inmiddels uit op 25.533 covid-19-overlijdens.

Intussen heeft 74 procent van de totale bevolking een eerste dosis van het vaccin gekregen, zo’n 72 procent is volledig gevaccineerd.

Meer cijfers van Sciensano kunt u hier raadplegen.