Supermarkten roepen tal van producten terug door ethyleenoxide
Foto: Shutterstock

Een aantal supermarkten heeft woensdag opnieuw een lange waslijst van producten uit de handel genomen wegens de aanwezigheid van een residu van gewasbeschermingsmiddelen ethyleenoxide. Het gaat onder meer om kookham, cordon bleu, wraps, pasta of maaltijdsalade. De terugroepacties komen er na overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

Delhaize haalt fondue gevogelte, cordon bleu, orlof gebraad, kip cordon bleu, wraps en fusilli uit de handel. De supermarktketen heeft elk betrokken product uit de winkel verwijderd en de controles voor dit product en de leverancier nog verstrengd. Aan de klanten die dit product hebben gekocht, vraagt Delhaize om het niet te consumeren. Klanten kunnen het product terugbrengen naar het winkelpunt waar het werd gekocht. De terugbetaling is verzekerd.

Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen met de klantendienst van Delhaize via het gratis nummer 0800/95.713.

Jumbo haalt cordon bleu van het merkt Jumbo uit de handel. Het bedrijf vraagt de klanten om dit product, dat verkocht werd in alle filialen in België, niet te consumeren en het terug te brengen naar de winkel. Zij worden vergoed en een kassaticket is niet nodig.

Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen met de klantenservice via 0800/98.998 of Jumbo.com.

Vleeswaren De Keyser haalt culinaire kookham, verdeeld bij Cora in België, uit de handel. Het bedrijf roept ook ontvette kookham en kookham baguette speciaal terug. Die producten werden verkocht bij Makro.

Vleeswaren De Keyser vraagt haar klanten om de producten niet te consumeren en ze terug te brengen naar één van de Cora- of Makrowinkels waar ze werden gekocht. De goederen worden terugbetaald.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Cora klantenservice op 02/558.55.61 of sav-dnv-ah@cora.be en met de Makro klantenservice op 078/150.330.

Dv Fresh haalt de maaltijdsalade geitenkaas van het merk Gourmet Greens uit de handel, verkocht in verschillende verkooppunten in België. Het bedrijf vraagt de klanten om dit product niet te consumeren en het terug te brengen naar het verkooppunt waar het wordt terugbetaald.

Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen met de kwaliteitsdienst via quality@dvfresh.be en 051/46.41.68.