Verleden, heden en toekomst: de elektrische visie van Kia
Foto: Kia

Bepaalde constructeurs beginnen nog maar net met elektrische en hybride auto’s te ontwikkelen. Bij andere zit deze visie al in het hart van hun DNA. Kijk bijvoorbeeld naar Kia.

Elektrische en hybride auto’s ontwikkel je niet van de ene dag op de andere. Het gaat om veel complexere en recentere technologie dat die van de huidige generatie auto’s met verbrandingsmotor, die in de (verre of iets minder verre) toekomst achterhaald zullen zijn. Bij Kia gaat deze visie al enkele jaren terug.

Concept cars, brug naar de toekomst

Concept cars zijn unieke, speciale auto’s. Het zijn prototypes, stijlstudies en toekomstvisies die tonen hoe de toekomst er kan uitzien. Vaak inspireren deze concept cars nieuwe modellen die later op de markt komen. Een stijlkenmerk, een bepaalde technologie: de auto’s die we vandaag gebruiken, ontstaan vaak uit concept cars. Een revolutionaire stijl voor hun tijd, een moderne stijl voor de onze. Hetzelfde geldt voor de geëlektrificeerde auto’s bij Kia. De elektrische aanpak werd al getoond in hybride concept cars zoals de Niro Concept uit 2013, met een stijlvolle en krachtige uitstraling. Een 100 procent elektrische versie werd onthuld in 2018 met de Niro EV Concept. Een betekenisvolle naam voor een auto die de huidige Kia e-Niro aankondigde. Een 100 procent elektrisch model dat symbolisch is voor het merk. En het is niet het enige …

Verleden, heden en toekomst: de elektrische visie van Kia
Foto: Kia

Elektrisch rijden, vandaag …

Al deze ontwikkelingen uit het verleden werpen vandaag hun vruchten af. Comfortabel en soepel rijden in stijlvolle auto’s, met een rustgevend, geruisloos interieur en een elektrisch rijbereik dat voortdurend verbetert. En dat allemaal zonder schadelijke emissies tijdens het rijden. Overstappen op een elektrische auto is niet langer mysterieus of uitzonderlijk. Elektrisch rijden is vandaag de normaalste zaak en dankzij constructeurs zoals Kia toegankelijk voor iedereen. Een mooi voorbeeld is de Kia e-Soul, een compacte cross-over die jou overal brengt en waarvan de prijs al begint bij 37.490 euro. Elektrisch rijden kun je ook ervaren in plug-inhybride auto’s, zoals de Ceed SW PHEV. Deze twee modellen – en nog vele andere – kun je ontdekken bij de Kia-dealer in jouw buurt.

Verleden, heden en toekomst: de elektrische visie van Kia
Foto: Kia

… en morgen, met zeven nieuwe modellen

Wat heeft de toekomst nog meer in petto? Nog heel wat moois. Een eerste voorsmaakje werd al in 2019 onthuld door het concept Imagine by Kia met zijn revolutionaire, onconventionele stijl. De toekomst is dichterbij dan je misschien denkt, zoals blijkt uit de Kia EV6 en Kia EV6 GT, de krachtigste en snelste Kia die ooit gebouwd werd. Een echte inspiratiebron en een hoogtepunt in de ontwikkeling van elektrische auto’s. Maar het is zeker geen eindpunt. Tegen 2027 onthult de Zuid-Koreaanse constructeur namelijk zeven nieuwe, volledig elektrische modellen.

Klaar om elektrisch te rijden? Bekijk hier het gamma van Kia en ontdek de ruime keuze aan stockmodellen bij de Kia-verdeler in jouw buurt.