FBI bevestigt dat gevonden lichaam in Wyoming dat van Gabby Petito (22) is, lijkschouwer beschouwt haar dood als ‘moord’
Foto: AFP

Het lichaam dat zondag gevonden is in het Bridger-Teton National Forest (Wyoming) is wel degelijk dat van de Amerikaanse Gabby Petito. Dat blijkt uit de autopsie en bevestigt de FBI. Verder wijst de autopsie op moord.

Volgens de eerste bevindingen van de lijkschouwer werd de 22-jarige Youtubester vermoord. Dat heeft de lokale FBI in Denver dinsdag bekendgemaakt. De echte doodsoorzaak staat nog niet helemaal vast, omdat het autopsierapport nog niet definitief is.

Gabriella ‘Gabby’ Petito verdween tijdens een roadtrip met haar verloofde Brian Laundrie (23) door de Verenigde Staten. Hij kwam terug van de reis zonder Gabby. De FBI beschouwt hem nu als verdachte en roept iedereen met informatie over zijn rol in de zaak op om contact op te nemen met de FBI.

Begin juli vertrok Gabby Petito met haar verloofde Brian Laundrie in een omgebouwd busje op roadtrip. Dagelijks plaatste Gabby idyllische foto’s van hun reis op sociale media. Vorige week deelde de politie echter beelden waarop een emotionele Gabby te zien is na een ruzie met Brian.

Begin september kwam Laundrie plots alleen terug naar huis. Waar Gabby was, wist niemand. Laundrie weigerde de politie te helpen en stelde een advocaat aan. Hij werd nochtans niet officieel als verdachte beschouwd, maar als ‘betrokkene’.

Vorige week dinsdag verdween Laundrie onverwachts. Pas op vrijdag brachten zijn ouders de politie hiervan op de hoogte. Twee dagen later, op zondag, werd uiteindelijk het levenloze lichaam van Petito gevonden.