camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

ook dat nog

Nieuw: lunchbox voor telewerkers

woensdag 22 september 2021 om 3.25 uur

Aramark maakt lunchboxen met lokale producten. BELGAIMAGE

Bedrijven die klant zijn bij de ­internationale cateringgroep Aramark kunnen binnenkort uitpakken met lunchpakketten voor hun telewerkers. Aramark levert naar eigen zeggen ‘gezonde bereide maaltijden die thuis alleen nog opgewarmd moeten worden’. De werkgever betaalt (een deel van) de prijs van de lunchbox, als ­extralegaal voordeel voor het thuiswerkende personeel.

De aan huis geleverde lunchboxen zijn een voorbeeld van wat Stijn Crombé, de manager van Aramark in België, ‘vitality services’ noemt, ‘diensten die het dagelijkse leven van de telewerkers helpen te vergemakkelijken en die door hun werk­gever als extralegale verloning kunnen aangeboden worden, via een cafetariaplan’.

Aramark maakt de lunchboxen met ‘lokale producten, met minder proteïnen en dus een kleine ecologische voet­afdruk’. Het bedrijf lanceert de lunchpakketten omdat zijn klassieke business – de uitbating van bedrijfsrestaurants en school­refters – door de coronacrisis zwaar onder druk is gekomen. Aramark noteerde een omzetverlies tot 60 procent. De thuislevering van lunches moet nieuwe inkomsten genereren. ‘Telewerk gaat niet meer weg. Het is een blijver. Voor de telewerkers is dit een alternatief voor de goed­kope maaltijd in het bedrijfs­restaurant’, zegt Crombé.

Voorlopig gaat het om proefprojecten bij enkele grote klanten. Crombé hoopt dat de interesse ‘snel groot genoeg is om er ook mee naar kmo’s te trekken en het concept open te stellen voor nieuwe klanten’.

Ook huishoudhulp

De lunchboxen behoren tot een ruimer dienstenpakket, waarvoor Aramark een beroep doet op externe ‘partners’. Zo is er bijvoorbeeld huishoudhulp door het dienstenchequebedrijf Trixxo en de levering van ­kantoorbenodigdheden door ­Staples. Maar het kan ook gaan om een mentaal welzijns­programma (door CED Vitality) of persoonlijk gezondheids­advies (door Just2BFit). (jir)

De podcasts van De Standaard