Beerschot vervangt Peter Maes met coachingteam
Javier Torrente (rechts). Foto: AFP

Beerschot heeft een opvallend plan om de ploeg uit het degradatiemoeras te trekken. Als vervanger voor Peter Maes stelt de club niet één nieuwe trainer, maar een coachingteam aan.

Vier trainers om precies te zijn: de Argentijn Javier Torrente (52), zijn landgenoot Diego Torrente (49), jeugdcoach Frank Magerman (43) en Greg Vanderidt (51) moeten de club zien te redden.

Javier Torrente is een oude bekende van Beerschot-bestuurder Jan Van Winckel. Bij Marseille werkten de twee samen in de technische staf van huidig Leeds-coach Marcelo Bielsa. Torrente zal een team gaan vormen met zijn naam- en landgenoot Diego Torrente, Magerman en Vanderidt, maar wel de eind verantwoordelijkheid dragen.

Frank Magerman werkte al als coach in de jeugdopleiding van Beerschot. Greg Vanderidt geeft zijn job als T1 van Eerste Nationaler Rupel Boom op voor een overstap naar Beerschot. Diego Torrente werkte in het verleden al samen met Javier Torrente.

Sowieso wacht het nieuwe coachingteam een loodzware taak. Met een schamele 1 op 24 bengelt Beerschot helemaal onderaan de Jupiler Pro League. Nog nooit slaagde een ploeg erin om na zo’n slechte start de degradatie te vermijden.