Eupen wint bij Cercle Brugge en komt naast Club Brugge aan de leiding
Foto: BELGA

De leider in de Jupiler Pro League komt zowaar uit de Oostkantons. In een zeer genietbare partij kwam Eupen na 19 minuten aan de leiding na een knappe aanval met Edo Kayembe als eindstation. De vereniging antwoordde nog voor rust met de heerlijke gelijkmaker van Charles Vanhoutte, met dank ook aan Vitinho. Na rust kon het dubbeltje aan beide kanten vallen, maar dankzij een rake kopbal van Agbadou viel het uiteindelijk goed voor Eupen.

In de opener van de achtste speeldag van de Jupiler Pro League heeft KAS Eupen vrijdag een 1-2 zege geboekt op het veld van Cercle Brugge.

Het was Eupen dat het best aan de partij begon. In de 19e minuut opende Edo Kayembe, op aangeven van Prevljak, de score. Cercle Brugge kwam net na het halfuur langszij via Charles Vanhoutte (35.), waardoor er gerust werd met een 1-1 stand. In de tweede helft zette Emmanuel Agbadou de 1-2 eindscore op het bord (81.).

Door de overwinning staat Eupen voorlopig met 14 punten aan de leiding in het klassement, samen met Club Brugge. Cercle Brugge is 13e met acht punten.