Weet jij welke melk het gezondst is voor jou?
Foto: Alexandre Bibaut

4 op de 5 Belgen is ervan overtuigd dat melk een essentiële schakel is in een gezond eetpatroon. Maar de ene melk is de andere niet! Als je weet wat je lichaam nodig heeft en je bewust winkelt, vind je gegarandeerd een heerlijke, 100% Belgische weidemelk die perfect bij je past. Welke Lactel-melk is jou op het lijf geschreven?

77 procent van de Belgen geloven dat melk belangrijk is binnen een gezond en evenwichtig voedingspatroon. Dat blijkt uit een recent onderzoek van iVOX. 89 procent van de ondervraagden gelooft ook dat al die vitaminen en calcium in melk goed voor ons zijn. Daarnaast vinden vier op de vijf ouders het belangrijk dat hun kind melk drinkt.

Hoewel het melk-enthousiasme dus groot is onder de Belgen, staan de meesten er niet bij stil welke melk nu het best is voor hen. De ene fles is de andere niet en afhankelijk van hoe je lichaam werkt, kan die keuze een groot verschil maken.

Een extra energie-boost

Kan je ’s morgens een extra boost gebruiken? Ga dan voor Lactel Nr1. Ook deze handige liter-flessen bevatten 100% Belgische weidemelk die zo lekker is dat je ze in één teug wil opdrinken.

Wat Lactel Nr1 echter uniek maakt, is dat je flesje propvol vitaminen zit. Naast de volledige vitamine B-familie, krijg je ook een flinke portie vitamine D, E en K binnen. Als klap op de vuurpijl is deze melk ook rijk aan calcium. In één glas Lactel Nr1 zit ongeveer 30 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van al deze heilzame stofjes. Kortom: het biedt je alles wat je nodig hebt voor een vliegende start.

Al deze vitaminen helpen je vooruit op hun eigen manier. Calcium houdt je botten sterk en gezond en vitamine D helpt je om de calcium zo goed mogelijk op te nemen. De vitamine B-familie boost dan weer je immuniteit en scherpt je concentratievermogen aan. Lactel Nr1 helpt jou dus niet alleen je zware werkdag te overleven, maar geeft ook je kids een duwtje in de rug om geconcentreerd te leren en enthousiast te spelen.

Weet jij welke melk het gezondst is voor jou?
Foto: Alexandre Bibaut

Lactel Nr1 in de keuken

In de keuken is Lactel Nr1 de basis van talloze overheerlijke gerechten. Maak deze gezonde hachis parmentier met prei, bak eens een pestocake of maak je decadente brownie freakshake een tikkeltje gezonder door hem met vitaminerijke melk te maken. Foodie Caroline D’hont van Advocado Van De Duivel maakt er zelfs een Dutch baby met steenvruchten mee. Dat is een kruising van een pannenkoek en een soufflé die heerlijk smaakt bij het ontbijt.

Lactose-arm genieten

Wil jij s’morgens genieten van de voordelen van melk zonder problemen met je spijsvertering? Kies dan voor Lactel Lichte Start. De smaak is heerlijk; iets zoeter dan een klassieke melk en dat biedt zo veel zachtheid. Deze 100 procent Belgische weidemelk is er in de eerste plaats voor melkliefhebbers die niet goed tegen lactose kunnen. Om hen een zorgeloos ontbijt te gunnen, bevat Lactel Lichte Start slechts een fractie van de lactose die je in normale koemelk vindt. Aan de volle, romige smaak werd echter niet geraakt, waardoor het ook voor de rest van het gezin een overheerlijke melk is om je dag licht-verteerbaar mee af te trappen.

Weet jij welke melk het gezondst is voor jou?
Foto: Alexandre Bibaut

Lactel Lichte Start in de keuken

Met Lactel Lichte Start kan je ook heerlijk koken. Je kan er tal van lekkere, lactose-arme gerechten mee op tafel toveren. Denk bijvoorbeeld aan een lactose-arme lasagne, een licht-verteerbare aardappelgratin en deze zalige semifreddo met frambozen en pistachenoten. Celien Rombouts - diëtiste en bezieler van Healthy Habits maakt er liefst van al een heerlijk gezonde chiapudding met vers fruit mee.

En? Welke Lactel-melk is jou op het lijf geschreven?

Ontdek de heerlijke smaak van 100% Belgische weidemelk met Lactel Nr1 en Lactel Lichte Start. Ontdek er alles over op www.lactel.be of in je supermarkt.