Weerbericht | Droog najaarsweer
Themabeeld.

Het is donderdag eerst licht tot gedeeltelijk bewolkt met plaatselijk mist. Dat meldt het KMI.

Daarna wordt het meer bewolkt, maar in de loop van de namiddag verschijnen er opnieuw wat meer opklaringen vanaf het westen. Aan zee blijft het zelfs de hele dag vrij zonnig. De maxima schommelen rond 20 graden en er is weinig wind.

Donderdagavond en -nacht krijgen we eerst brede opklaringen. Daarna wordt het nevelig met op sommige plaatsen mist. De minima liggen tussen 7 en 13 graden.

Vrijdag wisselen, na het optrekken van het ochtendgrijs, opklaringen en wolkenvelden elkaar af. In de zuidoostelijke landshelft zijn er mogelijk meer wolkenvelden. Het blijft zo goed als droog met maxima van 17 tot 22 graden, bij een zwakke wind uit veranderlijke of soms zuidelijke richting.

Zaterdag is het wisselend bewolkt met vooral langs de Franse grens kans op neerslag. De maxima schommelen tussen 18 en 23 graden bij een zwakke zuidoostenwind, draaiend naar het oosten in de loop van de dag.

Zondag wordt het wisselend bewolkt, maar soms ook zwaarbewolkt met kans op enkele buien. De maxima liggen tussen 16 en 22 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuidelijke richtingen.