Aantal ziekenhuisopnames door covid-19 daalt verder
Archiefbeeld. Foto: ivanelegeert

Het aantal dagelijkse ziekenhuisopnames als gevolg van een coronabesmetting is de afgelopen week afgenomen. Het aantal besmettingen blijft stabiel, het gemiddelde aantal overlijdens neemt nog licht toe. Dat blijkt donderdag uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Het aantal ziekenhuisopnames is tussen 9 en 15 september gedaald met 16 procent. Dagelijks worden nog gemiddeld 58,7 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. Op dit moment liggen 683 patiënten met covid-19 in het ziekenhuis (-3 procent in vergelijking met vorige week), waarvan er 214 intensieve zorg nodig hebben (-2 procent).

Tussen 6 en 12 september werden dagelijks 1.956 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Daarmee blijven de besmettingscijfers stabiel in vergelijking met een week eerder. Nochtans werden 6 procent meer testen afgenomen dan de week voordien: dagelijks gemiddeld 42.700. De positiviteitsratio van die testen is dan ook licht gedaald naar 5,1 procent.

Het reproductiegetal bevindt zich op 0,92, wat betekent dat de epidemie aan kracht afneemt. In totaal werden in ons land al ruim 1,2 miljoen besmettingen met het coronavirus vastgesteld.

Tussen 6 en 12 september overleden dagelijks gemiddeld 6,9 mensen aan de gevolgen van covid-19, een stijging met 4 procent in vergelijking met het gemiddelde van de week voordien. In totaal overleden in ons land, sinds de start van de pandemie, al 25.486 mensen aan covid-19.

Intussen heeft 86 procent van de volwassen bevolking minstens een eerste prik gehad van een coronavaccin, 84 procent is volledig gevaccineerd. Van de totale bevolking is dat 74 en 72 procent.