Club Brugge is nu al zeker van 24 miljoen euro in de Champions League
Club-voorzitter Bart Verhaeghe. Foto: Kris Van Exel

Alleen al door deel te nemen aan de Champions League is Club Brugge zeker van 24 miljoen euro. De startpremie van de groepsfase bedraag 15,64 miljoen euro, een beetje hoger dan de 15,25 miljoen van vorig jaar.

Daar komt een som bij die elke club krijgt op basis van zijn Europese coëfficiënt. Als 26ste van 32 deelnemers heeft Club zo recht op een kleine acht miljoen euro. Tot slot strijkt Club ook nog het Belgische geld van de marketpool op – het geld dat de Uefa ontvangt aan tv-rechten en reclame-inkomsten, vermoedelijk rond het miljoen euro.

Voor elk punt in de groepsfase komt er 930.000 euro bij, een overwinning levert 2,8 miljoen euro op. Ook die bedragen liggen licht hoger dan vorig jaar (900.000 euro en 2,7 miljoen euro). Een ploeg die al zijn wedstrijden tot en met de finale wint, strijkt potentieel 85,14 miljoen euro op (vorig jaar 82,45 miljoen euro).

Club Brugge trapt om 21 uur in het eigen Jan Breydelstadion de groepsfase van de Champions League op gang met een kraker tegen Paris Saint-Germain. Bij de Parijzenaars, die tot dusver alles wonnen in de Franse competitie, lijkt superster Lionel Messi voor het eerst te starten sinds zijn transfer van FC Barcelona. Bovendien zou hij dat meteen ook aan de zijde van die andere superaanvallers, Kylian Mbappé en Neymar, doen.