Rode lantaarn Beerschot ontslaat coach Peter Maes
Foto: belga

De 1 op 21 van Beerschot is coach Peter Maes zoals verwacht fataal geworden. De Limburger is de eerste trainer die dit seizoen de laan wordt uitgestuurd in de Jupiler Pro League. Marc Noé neemt voorlopig over.

Maes was pas sinds afgelopen zomer in dienst op het Kiel, nadat hij werd weggeplukt bij STVV om Will Still op te volgen. De ervaren Limburger slaagde erin een punt te bemachtigen in Gent, maar de overige zes matchen verloor hij allemaal met Beerschot. Na zeven speeldagen zit het paars-witte avontuur er dus op voor de 57-jarige trainer. Ook zijn assistenten Davy Heymans en Stefan Winters moeten vertrekken.

Niet alleen de ondermaatse sportieve prestaties van zijn ploeg leidden tot het ontslag van Maes: de verstandhoudingen in de technische staf en die met de spelers zou de laatste tijd niet meer al te best zijn. Zo veroorzaakten zijn twee vaste assistenten Heymans en Winters wrevel en werd de ouderwetse manier van werken niet door iedereen gesmaakt.

Voorlopig neemt Marc Noé de rol van hoofdtrainer over, maar Beerschot moet nu op zoek naar een nieuwe coach. Geen makkelijke klus, want de club heeft niet zomaar iemand achter de hand, zoals indertijd met Losada of Still.

Het is het eerste trainersontslag van dit seizoen in de Belgische hoogste klasse.