Aantal dagelijkse ziekenhuisopnames blijft dalen
Foto: BELGAIMAGE

Het aantal dagelijkse hospitalisaties als gevolg van een coronabesmetting is de afgelopen week met 16 procent afgenomen. Het aantal besmettingen blijft stabiel. Dat blijkt woensdag uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Tussen 5 en 11 september werden er dagelijks 1.961 nieuwe besmettingen met COVID-19 vastgesteld. Dat is 1 procent minder dan in de voorgaande periode. In totaal raakten in ons land al ruim 1,2 miljoen mensen besmet met het virus.

In diezelfde periode werden er dagelijks gemiddeld bijna 42.220 testen afgenomen, 4 procent meer dan de week voordien. De positiviteitsratio bedraagt 5,1 procent, het reproductiegetal bevindt zich op 0,90, wat betekent dat de epidemie aan kracht afneemt.

• Opinie | Wij, verpleegkundigen, zijn moe en boos

Het aantal ziekenhuisopnames is tussen 8 en 14 september gedaald met 16 procent. Dagelijks worden er nog zowat 59 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. Op dit moment liggen er nog 701 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie er 219 intensieve verzorging nodig hebben.

Tussen 5 en 11 september stierven er dagelijks gemiddeld 7 mensen aan de gevolgen van covid-19, een stijging met 17 procent. In totaal overleden in ons land, sinds de start van de pandemie, al ruim 25.500 mensen.

Intussen heeft ook 86 procent van de volwassen bevolking minstens een eerste prik gehad van een covid-vaccin, 84 procent is volledig gevaccineerd.