Tapes met niet eerder uitgezonden interviews John Lennon geveild
John Lennon in 1971 op een persconferentie. Foto: AP

Een aantal tapes met niet eerder uitgezonden interviews met John Lennon gaat binnenkort onder de hamer, meldt de Britse openbare omroep BBC. De voormalige Beatle praat over de toekomst van de band, zijn muzikale invloeden en hoe zijn vrouw Yoko Ono zijn leven heeft veranderd. De interviews werden door de Canadese journalist Ken Zeilig op drie verschillende momenten opgenomen tussen 1969 en 1970.

Van de in totaal 91 minuten aan audiomateriaal zou in de jaren tachtig ooit eens vijf minuten zijn uitgezonden op de Amerikaanse radio. De twaalf tapes werden onlangs gevonden door de familie van Zeilig, die in 1990 overleed. Op de banden staat zowel bewerkt als onbewerkt materiaal.

Paul Fairweather van veilinghuis Omega Auctions spreekt van ‘onbetaalbare’ tapes en meent dat deze bijdragen aan de legende rond Lennon, die op 8 december 1980 voor zijn appartement in New York werd doodgeschoten. De veiling vindt plaats op 28 september en geschat wordt dat de tapes tussen de 20.000 en 30.000 pond (omgerekend zo’n 23.000 en 35.000 euro) zullen opleveren.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig