Eerste internationale commerciële vlucht geland in Kaboel onder taliban
Vliegtuigmaatschappij PIA is van plan geregelder naar Kaboel te vliegen. Foto: AFP

Op de internationale luchthaven van Kaboel is maandag een vliegtuig van de Pakistaanse maatschappij PIA geland, zo hebben journalisten van het Franse persbureau AFP vastgesteld.

Het is de eerste keer dat een internationale commerciële vlucht Kaboel aandoet na de machtsovername door de taliban op 15 augustus. Het is ook een van de eerste tekenen van economische normalisering in Afghanistan en van zijn belangrijkste internationale luchthaven.

Het in Islamabad opgestegen toestel landde om 10.30 uur plaatselijke tijd (8 uur Belgische tijd) met slechts enkele inzittenden. Volgens een meegereisde journalist zouden er ongeveer tien passagiers zijn geweest en wellicht meer bemanningsleden. PIA is van plan geregelder naar Kaboel te vliegen.

Vorige week hebben twee chartervluchten van Qatar Airways buitenlanders en Afghanen opgehaald die niet tijdens de militaire evacuatie mee konden. Ook een Belgische vrouw bevond zich onder de passagiers. Op 3 september heeft de Afghaanse luchtvaartmaatschappij Ariana Airlines haar binnenlandse vluchten hernomen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig