Stickers tegen lgbti-gemeenschap in Antwerpen: politie voert onderzoek
Deze homofobe stickers doken dit weekend op in Antwerpen. Foto: rr

Stickers met een regenboogvlag, symbool voor de lgbti-gemeenschap, die met een zwarte streep is doorkruist en de tekst ‘Gewoon normaal’. Ze doken afgelopen weekend op enkele plekken op in Antwerpen en Gent. De politie stelt een onderzoek in.

Fleur Pierets, schrijfster en activiste, maakte op haar Instagram melding van deze stickers. Ze zouden op verschillende plekken in de stad zijn opgedoken.

De politie bevestigt dat er een proces-verbaal opgesteld werd door de cel Diversiteit. ‘Die zal het onderzoek voeren’, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. Wie de stickers in de stad tegenkomt, kan dat melden aan de politie.

Bij de Vlaamse belangenverdediger van lgbti-mensen en koepel van lgbti-organisaties Çavaria kwamen er dit weekend meldingen binnen. Ook in Gent zouden deze stickers zijn opgedoken. ‘We gaan onderzoeken wat er juist aan de hand is en hoe we daar gepast op reageren’, zegt Eef Heylighen, woordvoerster van Çavaria.

Stickers tegen lgbti-gemeenschap in Antwerpen: politie voert onderzoek
Foto: AFP

De stickers doet denken aan de lgbti-vrije zones in Polen. Daar verspreidde de regeringsgezinde krant ­Gazeta Polska stickers die mensen aan hun raam of winkel konden plakken om duidelijk te maken dat homo’s, lesbiennes en trans personen niet welkom waren. Deze homofobe campagne leidde tot een veroordeling door de Europese Unie van Polen.