3x3 Lions uitgeschakeld in groepsfase op EK in Parijs
Archiefbeeld. Foto: BELGA

De 3x3 Lions zijn uitgeschakeld in de groepsfase van het EK 3x3 basketbal in Parijs. Na een goede start met winst tegen Oekraïne, verloren de Belgen van Servië. Omdat Oekraïne de Serviërs wel kon kloppen, en de Belgen het laagste puntensaldo hadden van de drie, eindigt het EK hier voor hen.

Net zoals in Japan verdedigden Rafael Bogaerts, Nick Celis, Thierry Marien en Thibaut Vervoort de Belgische kleuren. De eerste match tegen Oekraïne wonnen de 3x3 Lions met 11-10, maar tegen Servië, de nummer één van de wereldn moesten ze het onderspit delven met 20-12. De Serven klopten de Belgen ook twee keer op de Spelen, waaronder in de match om het brons.

Helaas voor de 3x3 Lions hadden de Serven tegen Oekraïne niet de bovenhand (17-21). Met een overwinning voor elk team, tellen de gemiddelde punten om de rangschikking te bepalen. En dat bleek een nadeel voor de Belgen, die derde en laatste eindigden met een gemiddelde van 11,5, tegenover 18,5 voor de Serviërs en 15,5 voor de Oekraïners, die zich beiden plaatsten voor de kwartfinales. Ook de 3x3 Cats sneuvelden vrijdag in de groepsfase.

Het was de eerste officiële afspraak van de 3x3 Lions nadat De Standaard heeft onthuld dat de ploeg fictieve basketbaltoernooien heeft georganiseerd om te mogen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen.

Voor de beste luisterervaring en meer podcasts: download gratis onze podcast-app