Verdwaald Belgisch echtpaar gered in Spaanse bergen
Het koppel geraakte verdwaald tijdens een bergwandeling in de buurt van Bubion, in de provincie Granada. Foto: Shutterstock

De Spaanse Guardia Civil heeft twee Belgen, beiden zo’n 65 jaar, gered nadat ze verdwaald raakten in een ravijn in Bubion, in de buurt van Granada in het zuiden van Spanje. Dat meldden lokale Spaanse media.

De twee hadden ‘s ochtends hun wagen geparkeerd voor een bergwandeling. Maar omstreeks 19 uur belden ze zelf de hulpdiensten omdat ze de weg kwijt waren. Het koppel was onderkoeld en te uitgeput om nog verder te wandelen.

Daarop rukten de hulpdiensten uit. Op basis van de geparkeerde wagen en de coördinaten van de Belgen konden de twee uiteindelijk teruggevonden worden. Dat duurde volgens lokale media wel tot 1 uur ‘s nachts, omdat het terrein erg steil en dichtbegroeid was. Pas enkele uren later, en na te zijn aangesterkt met eten, drinken en warme kleren, kwamen de zestigers samen met hun helpers op een weg waar ze werden opgepikt en naar hun wagen teruggebracht.

Over de identiteit van de Belgen is niets bekend.