Dit zit er allemaal in je Lactel Nr1-melk (en hier is het goed voor)
Foto: Alexandre Bibaut

De dag beginnen met een stevig glas melk: dat is pas een gezonde gewoonte! In melk zitten tenslotte tal van voedingstoffen die je heel de dag op de been houden. Zeker als je voor Lactel Nr1 kiest! Deze unieke, 100 procent Belgische weidemelk is rijk aan calcium en 10 vitaminen. Maar wat doen die vitamines eigenlijk voor je?

Voor sterke botten: Calcium

Wie melk zegt, zegt calcium. En wie calcium zegt, zegt sterke botten en tanden. Calcium staat namelijk in voor de bouw en het onderhoud van je beenderen. Zo helpt het kinderen hun skelet te laten groeien en voorkomt het op latere leeftijd botontkalking. Al is het heel je leven lang belangrijk om voldoende calcium in te nemen. We scheiden het stofje namelijk dagelijks weer af. Je moet dus elke dag je interne calciumvoorraad aanvullen om je botten sterk te houden.

Ons lichaam kan jammer genoeg zelf geen calcium aanmaken en ook in plantaardige producten is calcium zeldzaam. Daarom wordt aanbevolen om dagelijks zo’n twee à drie melkproducten te eten en drinken. In één glas Lactel Nr1-melk zit bijvoorbeeld zo’n 200 milligram calcium. Dat is acht keer meer dan in een glas sojadrank. Melk - en bij voorkeur Lactel Nr1 - is dus een belangrijke schakel binnen je voedselpatroon.

Dit zit er allemaal in je Lactel Nr1-melk (en hier is het goed voor)
Foto: Alexandre Bibaut

De klusjesman van je lichaam: Vitamine B

Elk glas Lactel Nr1 bevat een bron aan vitamine B - liefst zeven verschillende varianten: B1, B2, B3, B5, B6, B8, en B12! Deze grote vitaminegroep is uitzonderlijk belangrijk voor je. Ze zwengelen de energietoevoer van je lichaam aan, assisteren bij de aanmaak van essentiële vetzuren, helpen je bij de opbouw van eiwitten, regelen bepaalde hormonen,… Kortom: de vitamine B-familie is een clan vol klusjesmannen die her en der je lichaam onderhouden en oplappen.

Met één glas Lactel Nr1 heb je al een derde van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van al die vitamine B’s binnen. En dat is belangrijk! Veganisten kampen bijvoorbeeld vaak met een tekort aan vitamine B12 en ondervinden daar veel last van. Vitamine B12 stimuleert namelijk de aanmaak van rode bloedcellen en brengt zuurstof in je bloed. Een tekort aan deze stof kan leiden tot vermoeidheid, duizeligheid en zelfs geheugenverlies. Voldoende melk drinken is dus niet alleen een langetermijninvestering in jezelf, maar ook een goede manier om vandaag gezond en fit door het leven te gaan.

Dit zit er allemaal in je Lactel Nr1-melk (en hier is het goed voor)
Foto: Alexandre Bibaut

De calcium-assistent: Vitamine D

Herinner je je nog hoe belangrijk calcium wel niet is? Wel, je lichaam heeft vitamine D nodig om die calcium te kunnen opnemen. Die twee vormen in feite een tandem. Tijdens de zomer krijgen we gelukkig een flinke portie vitamine D binnen via de zon. Tijdens de winter kan een dagelijks glas Lactel Nr1 je helpen om dat gebrek aan zonlicht te compenseren.

Je persoonlijke lijfwacht: Vitamine E:

Vitamine E is een belangrijke antioxidant en is de lijfwacht van je lijf. Het beschermt namelijk je cellen, celwand, bloedbaan en weefsel. Vitamine E draagt op die manier zorg voor je lichaam zodat jij onbezorgd kan leven.

Dit zit er allemaal in je Lactel Nr1-melk (en hier is het goed voor)
Foto: Alexandre Bibaut

Voor een goede bloedstolling: Vitamine K

Je bloedstolling wordt geregeld door de hoeveelheid vitamine K die je opneemt. Die bloedstolling zorgt ervoor dat je niet eindeloos blijft bloeden wanneer je je kwetst. Daarnaast slaat vitamine K de handen in mekaar met calcium voor de aanmaak van sterke botten.

In amper één glas Lactel Nr1-mel/a> zit zo’n 30 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van al deze stofjes! Kies dus elke dag voor een gezonde start met de 100 procent Belgische weidemelk van Lactel Nr1. Ontdek er alles over op www.lactel.be of in je supermarkt.

Dit zit er allemaal in je Lactel Nr1-melk (en hier is het goed voor)
Foto: Alexandre Bibaut