Politie voert onderzoek naar aanval op VRT-journalist Riadh Bahri
Foto: Jimmy Kets

De journalist was vrijdagochtend zijn hond aan het uitlaten. Een passant vroeg eerst de weg, maar sloeg, schopte en bestal Riadh Bahri daarna. Hij riep nog ‘vuile homo’. De politie onderzoekt de zaak.

‘Hond uitlaten. Man vraagt de weg. Ik ben zo vriendelijk en naïef om te antwoorden. Klap krijgen. Schop krijgen. Ketting afgerukt en gestolen. Vuile homo horen. Beetje huilen in de straat. Boos zijn. En alweer moedeloos. Typische ochtend in Brussel. #TGIF (Thank God It’s Friday, red.) of zoiets zeker’, schrijft Riadh Bahri op zijn Twitterprofiel.

Het is niet de eerste keer dat Bahri iets dergelijks overkomt. In eerdere interviews vertelde hij al dat hij ‘alles al had meegemaakt, van spuwen tot achtervolgingen.’

Op sociale media krijgt de journalist veel steun. Hij tweette nog een korte update: ‘Ik heb geen zichtbare verwondingen. Pijn aan de borstkas na een paar rake klappen, en schoppen. Wel diep onder de indruk nu. Dat vooral. En eigenlijk heel droef.’ Later voegde hij daar een hoopvol ‘Alles komt goed’ aan toe.

De Brusselse politie heeft ondertussen een onderzoek geopend naar de aanval, meldt politiewoordvoerster Ilse Van de keere. De politie kwam na de feiten ter plaatse en voerde nog een buurtonderzoek uit, op zoek naar eventuele getuigen. Ook de beelden van bewakingscamera’s in de omgeving zullen onderzocht worden.

Volgens Van de keere stappen mensen die het slachtoffer zijn geweest van een homofobe agressie niet altijd naar de politie. ‘Nochtans kunnen ze een klacht indienen bij ons op het commissariaat, of via police-on-web’, zegt ze. ‘We hebben ook een specifiek meldpunt op onze website, polbru.be, en ze kunnen ook terecht bij het Rainbow House.’