Marlen Reusser pakt als eerste niet-Nederlandse goud op EK tijdrijden
Foto: AFP

Geen medailles voor de Belgische vrouwen op het EK tijdrijden en dat is gezien het sterke deelnemersveld geen verrassing. Sara Van de Vel (27) werd negende, Ann-Sophie Duyck eindigde dertiende. De Zwitserse hardrijdster Marlen Reusser haalde verschroeiend uit en pakte goud.

De 29-jarige Reusser, recent nog tweede in de Simac Ladies Tour en de Challenge by La Vuelta, blies de tegenstand weg in de vlakke tijdrit over 22,4 kilometer. Ze deed 27:13 over de opdracht en was daarmee de eerste niet-Nederlandse Europese tijdritkampioene op eliteniveau. Ellen Van Dijk was dan wel negentien seconden trager dan Reusser maar was daarmee toch goed voor zilver. De Duitse Lisa Brennauer, 1:02 trager dan Reusser, veroverde brons.

Voor België kwamen de West-Vlaamse Ann-Sophie Duyck en de Antwerpse Sara Van de Vel in actie. Met haar negende plaats, op 2:13 van Reusser, zette de 27-jarige Van de Vel haar beste internationale prestatie neer. De voormalige triatlete focust nog maar twee jaar op het wielrennen. Ann-Sophie Duyck was 2:30 langer onderweg dan Reusser en werd daarmee dertiende op 33 deelneemsters.

Later op de dag rijden ook de mannen-elite en de mannen U23 hun tijdrit voor de Europese titel in Trente, op hetzelfde parcours als de vrouwen.