Felle buien en onweer op komst
Foto: BART DEWAELE

Het wordt donderdag wisselend tot soms zwaarbewolkt weer met vanaf het zuiden eerst perioden van regen of buien, die vooral in het oosten onweerachtig kunnen zijn. Later op de dag ontwikkelen er zich op meerdere plaatsen felle buien die vooral in het zuidoosten en oosten kunnen gepaard gaan met onweer.

Dat meldt het KMI. Er is daarbij ook kans op hagel. Het wordt zwoel met maxima van 21 tot 26 of 27 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuidwestelijke richtingen, maar wordt tegen de avond op vele plaatsen zwak uit veranderlijke richting.

Donderdagavond en -nacht wordt het in het westen en het centrum van het land droog met breder wordende opklaringen. In het zuidoostelijke deel van het land blijft het wisselend bewolkt met nu en dan buien, die aanvankelijk nog kunnen gepaard gaan met onweer. Het wordt een zachte nacht met minima van 13 tot 18 graden bij een zwakke tot matige zuidelijke wind.

Vrijdag wordt het onstabiel en wisselend bewolkt tot zwaarbewolkt met aanvankelijk enkele lokale buien. Later op de dag ontwikkelen er zich meer buien die vooral in het zuidoosten van het land gepaard kunnen gaan met onweer. In het noordwesten neemt de kans op onweer tegen de avond toe. De maxima liggen tussen 18 of 19 graden in de Hoge Ardennen en 23 of 24 graden over het westen. De wind wordt zwak tot matig uit het zuidwesten.

Zaterdag wordt het wisselend bewolkt met in de loop van de dag mogelijk een bui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Venen en 21 graden in het centrum bij een matige westen- tot zuidwestenwind.

Zondag wordt het wisselend bewolkt tot soms zwaarbewolkt weer, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. In het noorden van het land is een bui niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 17 en 22 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest tot west en draait tegen de avond naar noordelijke richtingen.