Paus Franciscus stuurt 15.000 ijsjes naar gevangenen in Rome
Foto: EPA-EFE

Italië kreunt onder recordtemperaturen, en om de gevangenen in Rome te helpen afkoelen maakte paus Franciscus geld vrij om 15.000 ijsjes te voorzien. De traktaties werden naar de twee gevangenissen in Rome, Regina Coeli en Rebibbia, gebracht door de aalmoezenier van het Vaticaan, kardinaal Konrad Krajewski.

De vrijwilligers van het Vaticaan namen geen vakantie, maar bleven ‘zich toewijden aan de zeven werken van barmhartigheid, waaronder het bezoeken van gevangenen en het troosten van de bedroefden’. Het gebaar was een van veel ‘kleine, christelijke gebaren’ deze zomer, ‘om te helpen en hoop te geven aan de duizenden in de gevangenissen van Rome’, liet het Vaticaan weten.

De liefdadigheidsinstelling van het Vaticaan heeft ook kleine groepjes van daklozen getrakteerd op ‘een rustige namiddag aan zee of het meer, en een diner in een pizzeria’.

Sinds paus Franciscus aan de macht is speelt de aalmoezenier van het Vaticaan een grotere rol in het helpen van de armen. Er werden medische faciliteiten opgezet en douches voor daklozen op het Sint-Pietersplein. Er werden ook gratis covidtesten en vaccinaties uitgedeeld aan de armen.