Vader Britney Spears vraagt einde curatele: ‘Enorme overwinning’
Foto: AP

Na dertien jaar toezichthouder van Britney Spears te zijn geweest, heeft vader Jamie Spears een rechter gevraagd de curatele van zijn dochter te beëindigen. In de rechtbankpapieren zou vader Spears beargumenteren dat als de zangeres denkt dat ze het leven aankan zonder de maatregel, ze die kans moet krijgen, meldt showbizzsite TMZ.

De Amerikaanse zangeres die vele hits op haar naam heeft staan, werd dertien jaar geleden onder curatele gesteld na een mentale inzinking. Haar vader is sindsdien een van de curatoren maar liet afgelopen maand na meerdere emotionele getuigenissen en een rechtbankprocedure door zijn dochter weten die functie neer te leggen. Dit werd al gezien als een grote overwinning voor Britney Spears. Dat haar vader er nu voor pleit dat de curatele helemaal wordt opgeheven, is onverwacht.

Jamie stelt in zijn verzoek dinsdag dat als zijn dochter daartoe in staat wordt geacht, de restricties van de curatele ook niet meer zouden moeten gelden. Hij zou in de papieren ook aangeven dat er in de dertien jaar veel is veranderd en de redenen die er destijds waren voor de curatele ‘mogelijk niet langer gelden’.

Afpersing

De advocaat van Britney Spears, Mathew Rosengart, reageerde dat dit ‘een nieuwe juridische overwinning betekent – een enorme – en een rechtvaardiging voor mevrouw Spears’.

De rechter stemde in juli in met het verzoek van Britney om haar eigen advocaat uit te zoeken, nadat ze eerder juridisch werd bijgestaan door een raadsman die was aangewezen door haar toezichthouders. Haar nieuwe advocaat, Rosengart, heeft vader Spears vorige week van afpersing beschuldigd omdat die zichzelf nog 2 miljoen dollar probeert toe te kennen voor hij aftreedt als bewindvoerder.

‘Britney Spears zal niet worden afgeperst’, staat in documenten die Rosengart heeft ingediend bij een Amerikaanse rechtbank. ‘De flagrante poging van de heer Spears om ontbinding en opheffing (van het bewindvoerderschap, red.) aan te bieden in ruil voor twee miljoen dollar aan betalingen, bovenop de miljoenen die al door de heer Spears en zijn medewerkers uit de nalatenschap van mevrouw Spears zijn geoogst, is een non-starter.’

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig