Tumor in dikke darm verwijderd bij Braziliaanse voetballegende Pelé
Foto: AP

De 80-jarige Braziliaanse voetballegende Pelé heeft een operatie ondergaan om een vermoedelijke tumor in de dikke darm te verwijderen. Dat meldde het ziekenhuis in Sao Paulo dat hem behandelt.

‘De tumor is gevonden tijdens routineonderzoek naar hart- en vloedvaten en laboratoriumonderzoek van de afgenomen monsters’, liet het Albert Einstein Ziekenhuis, waar Pelé sinds 31 augustus verblijft, weten.

De persoonlijke adviseur van de Braziliaanse oud-voetballer zei eerder dat er geen sprake was van een ernstige situatie. ‘Er is geen enkele reden tot bezorgdheid. Hij ondergaat een batterij aan testen. Dat lukt niet allemaal in één dag’, liet zijn zakelijke partner Joe Fraga weten.

Pelé werd zes dagen geleden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens Braziliaanse media onderging de levende legende een serie routineonderzoeken nadat bij hem een niet nader omschreven kwaal was vastgesteld.

Eerder ontkende Pelé echter dat hij ernstige gezondheidsproblemen had. ‘Mensen, ik ben niet flauwgevallen en ben in goede gezondheid’, schreef Pelé 31 augustus nog op Twitter. Hij was in het ziekenhuis voor routineonderzoeken die hij niet eerder had kunnen doen vanwege de coronapandemie. ‘Laat ze weten dat ik volgende zondag niet speel!’, grapte hij.

Pelé, volledige naam Edson Arantes do Nascimento, speelde 92 interlands en won drie wereldbekertitels met Brazilië (1958, 1962 en 1970).

De Braziliaan is al een poos op de sukkel met zijn gezondheid. Hij onderging reeds verschillende operaties aan zijn heup. Hij had ook problemen met zijn wervelkolom en knie. Enkele jaren geleden werd bij hem een niersteen verwijderd.