Geef je huis een totale make-over met deze verftips
Foto: Levis

Een likje verf kan wonderen doen: het brengt sfeer en zorgt instant voor een frisse look. Maar met verf kun je meer dan dat. Door verschillende kleurzones te creëren, ondergaat je woning een volledige transformatie. Gebruik de Levis Kleur van het Jaar 2022 Bright Skies en de bijpassende kleurenpaletten om verschillende zones in een open leefruimte af te bakenen.

Het voorbije jaar is werken op afstand de norm geworden voor veel mensen en hebben onze huizen een multifunctionele rol gekregen. Verf is de ideale manier om afzonderlijke zones in je huis op te delen, zelfs zonder scheidingsmuren. De Levis Kleur van het jaar 2022 Bright Skies en de vier bijpassende kleurenpaletten bieden je de perfecte complementaire kleurenschema’s waarmee je gemakkelijk zones afbakent.

Bright Skies en de bijhorende kleuren kunnen op verschillende manieren gemixt worden om een frisse wind te laten waaien in eender welke open ruimte. We geven drie gemakkelijke tips om met Bright Skies aan de slag te gaan en een ruimte in verschillende zones op te delen.

1. Home office en slaapkamer in één

Een thuiskantoor is niet meer weg te denken sinds we veel minder op kantoor en veel meer thuis werken. Toch heeft niet iedereen de ruimte voor een apart thuiskantoor. Is jouw slaapkamer de enige plek waar je een thuiskantoor kunt inrichten? Kies dan voor een veelzijdige achtergrondkleur zoals Crème Brûlée op de muren en schilder je plafond in het luchtige Bright Skies voor een gevoel van eindeloze ruimte.

Geef je huis een totale make-over met deze verftips
Foto: Levis

2. Work hard, play hard

Een kinderkamer is niet alleen bedoeld om te slapen, het is ook een plek om te spelen en te studeren. Zo kun je de kamer verdelen in verschillende zones. Bright Skies is een geschikte kleur om focus en concentratie te stimuleren, terwijl een bijpassende tint zoals zacht geelgroen (Tuscan Green) een speels accent toevoegt. Een scheidingslijn in een felgele kleur (Cobra Bite) zorgt voor een extra eyecatcher.

Geef je huis een totale make-over met deze verftips
Foto: Levis

3. Het zit in de details

Gebruik kleur om een deel van een grotere ruimte, zoals een bureau op een mezzanine, in de verf te zetten. Door de zone met een andere kleur af te bakenen, houd je werk en privé perfect gescheiden. The best of both worlds! Bovendien is Bright Skies een luchtige kleur om je concentratie een boost te geven. De roze tinten (Puccini Pink) en subtiel mosterdgeel (Tuscan Green) zijn de ideale kleuren om te ontspannen na een drukke werkdag.

Geef je huis een totale make-over met deze verftips
Foto: Levis

Extra inspiratie nodig?
Heb je geen idee hoe al dit moois er bij jou thuis uitziet? Bestel dan de testers van Levis en check zelf welke kleurencombinaties het best werken. Bekijk hier alle mogelijkheden van Levis.