Surfer overleden na aanval van haai in Australië
Themabeeld. Foto: REUTERS

Aan een strand in het oosten van Australië heeft een haai zondag een man gedood. Surfers en zwemmers deden nog verwoede pogingen om het slachtoffer te redden, maar tevergeefs. Het strand is voorlopig afgesloten.

Een twintiger overleed zondag aan de gevolgen van een haaienaanval. De aanval vond plaats aan Emerald Beach, zo’n 500 kilometer ten noorden van Sydney. ‘Andere zwemmers en surfers deden moedige pogingen om het slachtoffer te redden, maar tevergeefs’, zegt een ambulancier. ‘De man liep een zware verwonding op aan zijn arm en ondanks onze inspanningen overleed hij ter plaatse.’

De reddingsdiensten hebben nadien drie stranden gesloten: Emerald Beach waar de aanval plaatsvond, en de aangrenzend stranden Shelly Beach en Serenity Bay. ‘Ga niet in het water tussen Bare Bluff en Moonee beach’, klinkt in een waarschuwing op Facebook.

Het is dit jaar de tweede aanval met een haai in Australië. In 2020 waren er 26 gevallen waarbij een haai een mens aanviel. Daarbij vielen 2 dodelijke slachtoffers.