Kimi Raikkonen test positief en geeft forfait voor GP in Zandvoort
Kimi Raikkonen. Foto: ISOPIX

De Fin Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) heeft positief getest op het coronavirus. ‘Iceman’ moet daardoor forfait geven voor de Grote Prijs van Nederland, zondag op het circuit van Zandvoort. Dat maakte de Formule 1 bekend.

De 41-jarige Raikkonen bleek besmet met covid-19 na een PCR-test op de site van de Nederlandse GP. De wereldkampioen van 2007 is in een hotel in quarantaine geplaatst en stelt het volgens zijn team goed. ‘Hij vertoont geen symptomen en verkeert in een goede spirit’, klinkt het.

Eerder deze week maakte Raikkonen nog bekend dat 2021 zijn laatste seizoen in de F1 wordt. ‘Het was geen makkelijke beslissing, maar na dit seizoen is het tijd voor nieuwe dingen’, klonk het in de aankondiging op sociale media.

De plaats van de Fin bij Alfa Romeo wordt voor de rest van het weekend ingenomen door de Poolse reserverijder Robert Kubica.

In Zandvoort wordt de dertiende manche van het WK afgewerkt. Zaterdag staan de derde oefensessie en de kwalificaties op het programma. De GP wordt zondag tussen 15 en 17 uur gereden.