Tandem Greet Minnen en Alison Van Uytvanck gekwalificeerd voor tweede ronde US Open
Van Uytvanck en Minnen in actie. Foto: BELGA

Greet Minnen en Alison Van Uytvanck hebben zich gekwalificeerd voor de tweede ronde van de US Open in het dubbelspel. Ook Sander Gillé heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het dubbel gemengd.

Het Belgische duo Van Uytvanck en Minnen haalde het in 2 sets van de Oekraïense Lyudmyla Kichenok en de Japanse Makoto Ninomiya, met 6-4 en 6-3. In de tweede ronde nemen ze het op tegen ofwel het Servisch-Nederlandse duo Ivana Jorovic/Lesley Pattinama Kerkhove ofwel de Australisch-Tsjechische tandem Ellen Perez/Kveta Peschke.

Eerder op de dag kwalificeerden Elise Mertens en haar partner Su-Wei Hsieh uit het Chinese Taipei zich met een double bagel voor de tweede ronde. De topreekshoofden haalden het met tweemaal 6-0 van de Russin Anna Kalinskaya en de Kazachse Yulia Putintseva.

Minnen (WTA 104) kwam donderdag ook in actie in het enkelspel. Ze won in de tweede ronde in twee sets van de Russin Liudmila Samsonova (WTA 52): 6-4 en 6-4. Ze staat zo voor de eerste keer in haar carrière in de derde ronde van een grandslamtoernooi.

Dubbel gemengd

Sander Gillé heeft zich dan weer geplaatst voor de tweede ronde van het dubbel gemengd. Aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs won de 30-jarige Limburger met 6-4 en 6-3 van de Amerikanen Elvina Kalieva en Bruno Kuzuhara. Gillé en Schuurs, die het achtste reekshoofd vormen, treffen in de achtste finales de Amerikanen Sabrina Santamaria en Nathaniel Lammons of de Argentijnen Nadia Podoroska en Maximo Gonzalez.

Gillé’s partner in het mannen dubbel, Joran Vliegen, vormt in het gemengd een duo met de Sloveense Andreja Klepac. Zij treffen in de eerste ronde de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands en de Brit Jamie Murray (vijfde reekshoofd). Gillé en Vliegen staan als zestiende reekshoofd in hun eerste ronde tegenover de Wit-Rus Ilya Ivashka en de Spanjaard Jaume Munar.