De Lijn belooft bijkomende bussen voor Buggenhoutse leerlingen
Themabeeld. Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De Lijn belooft twee bijkomende bussen voor vier Buggenhoutse scholen waar kinderen met een beperking naar school gaan. Die zouden vanaf maandag ingezet worden.

Donderdag had de directie van een van de scholen erop gewezen dat het bundelen van ritten ertoe had geleid dat een 4-jarige kleuter om 5.56 uur zou worden opgehaald.

Zowat 17 bussen verzorgen in Buggenhout leerlingenvervoer voor scholen voor kinderen met een beperking. Door de pandemie had de scholengroep recht op vier bijkomende bussen, maar die bleken op 1 september niet allemaal op te dagen. Het personeel van de school en de directie zijn kinderen zelf gaan ophalen maar ook donderdag bleken niet alle beloofde bussen beschikbaar.

In een voorlopig draaiboek voor vrijdag was sprake van een 4-jarige die om 5.56 uur moest klaar staan en zes uur moest reizen omdat twee bussen nog steeds niet beschikbaar waren. De leerlingen werden daarom allemaal op een bus met een extra lang traject geplaatst.

Oplossing

De Lijn zou nu beloven dat maandag 6 september de twee nodige bussen kunnen uitrijden en VRT sprak donderdagavond ook over een derde bus die vrijdag zou kunnen uitrijden. De directie van de school geeft te kennen dat er vooral nood is aan een duurzame oplossing op lange termijn.

Donderdag was er ook een ‘constructief gesprek’ met het kabinet van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD), die volgens de directie belooft op zoek te gaan naar de nodige middelen om de bussen op termijn te financieren.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig