Twitter lanceert ‘Super Follows’: betalen om tweets te zien
Foto: SOPA Images/LightRocket via Gett

Twitter geeft eigenaars van populaire accounts voortaan de mogelijkheid om volgers te laten betalen om bepaalde tweets te lezen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.

Twitter lanceert het nieuwe systeem voorlopig enkel in de VS en Canada. ‘Super followers’ betalen 2,99 dollar, 4,99 dollar of 9,99 dollar per maand voor tweets en conversaties waar enkel zij toegang toe krijgen. Twitter krijgt een deel van de inkomsten.

De nieuwe functie komt wel met enkele voorwaarden. Wie inkomsten wil genereren, moet in elk geval eerst meer dan 10.000 volgers hebben, minstens 18 jaar zijn en in de voorbije 30 dagen minstens 25 tweets hebben verstuurd.

Bovendien zal in een eerste fase maar een beperkt aantal Amerikaanse accounts tweets tegen betaling kunnen aanbieden. Het werkt voorlopig ook enkel op Apple-toestellen.

Extra diensten

Twitter zoekt manieren om geld te verdienen zonder meer advertenties te moeten toevoegen. Zo lanceerde het bedrijf in juni al extra diensten tegen betaling voor gebruikers in Canada en Australië. Toen ging het om extra mogelijkheden op het platform, bijvoorbeeld tweets kunnen rangschikken of ze gemakkelijker kunnen lezen.

In de toekomst zal Twitter nog meer mogelijkheden toevoegen voor betalende volgers, zoals toegang tot audio of nieuwsbrieven.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig