ŠKODA Bike for Think Pink: Samen fietsen tegen borstkanker
Foto: Skoda

Ondanks het grauwe weer kon de 2021-editie van“ŠKODA Bike for Think Pink” afgelopen zondag op heel wat aandacht rekenen. De fun-ride bracht zowel sportieve fietsers als gezinnen op de been om aandacht te vestigen op de strijd tegen borstkanker.

Ongeveer tweehonderd fietsers verschenen aan het Centrum van de Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde voor de derde editie van ŠKODA Bike for Think Pink. Met dit sportief, maar tegelijkertijd ontspannen, fietsevenement zamelt Think Pink geld in voor innovatief wetenschappelijk onderzoek evenals voor zorg- en nazorgprojecten voor borstkankerpatiënten. Think Pink spreekt echter over ‘lotgenoten’ om duidelijk te maken dat zij die borstkanker hebben of hadden er niet alleen staan.

ŠKODA Bike for Think Pink: Samen fietsen tegen borstkanker
Foto: Skoda

Het fietsevenement stond open voor zowel individuele deelnemers als teams van alle leeftijden en elk niveau. De sportieveling kon kiezen tussen twee aantrekkelijke ritten doorheen de Vlaamse Ardennen terwijl de recreatieve fietsliefhebber een route op vlakke wegen aangeboden kreeg. Als er even gepeild wordt naar de redenen om deel te nemen, blijken vele deelnemers van dichtbij betrokken te zijn bij borstkanker. Door deel te nemen tonen de fietsers hun solidariteit en geven ze emotionele steun aan lotgenoten die ze kennen, luidt het.

ŠKODA Bike for Think Pink: Samen fietsen tegen borstkanker
Foto: Skoda

Van racefiets tot e-bike

Door corona vielen alle geplande evenementen van het voorbije jaar in het water, ook het Bike-event van 2020 . “Jaarlijks kunnen we rekenen op de steun van heel wat deelnemers die fondsen inzamelen of acties op touw zetten voor Think Pink. Omdat we als organisatie bewust geen subsidies vragen, hebben we deze inkomsten meer dan nodig. Het is dus heel fijn om opnieuw evenementen zoals deze te organiseren zodat we ons werk kunnen verderzetten”, legt Heidi Vansevenant, voorzitter van Think Pink uit.

ŠKODA Bike for Think Pink: Samen fietsen tegen borstkanker
Foto: Skoda

De weergoden leken er heel eventjes geen zin in te hebben, maar ondanks pessimistische weer-apps doken nagenoeg alle ingeschreven deelnemers op om een rit van 25, 45, 75 of 125 km te rijden. En gelijk hadden ze, want het weer bleek mee te vallen, af en toe kon je van redelijk goede fietsomstandigheden spreken. De dreigende wolkenformaties gaven de ritten door de glooiende Zwalm-streek een spectaculair karakter. Een beloning voor wie af en toe een moment nam om het landschap te aanschouwen. . Over delen van het Ronde van Vlaanderen-parcours zag je af en toe een fietser stoppen om te genieten van het schilderachtige landschap.

ŠKODA Bike for Think Pink: Samen fietsen tegen borstkanker
Foto: Skoda

Opvallend is de mix aan deelnemers. Gezinnen met jonge kinderen wisselden af met sportieve fietsers die duidelijk al wat ritten op de teller hadden. . Die laatste konden voor de echte kuitenbijters opteren, 75- of 125-km routes die hen onder meer langs de Muur van Geraardsbergen en de Pottelberg brachten. kasseien van de Paterberg in Kwaremont gaven de langste tour een echt Ronde van Vlaanderen allure . Ook de ritten van 25 en 45 km boden de nodige uitdaging en de kans om de mooiste kantjes van de Zwalm-streek te ontdekken. Het was dan ook echt de bedoeling van deze ŠKODA Bike for Think Pink-editie om iedereen aan te spreken, van jong tot oud, van koersfiets tot e-bike.

ŠKODA Bike for Think Pink: Samen fietsen tegen borstkanker
Foto: Skoda

Derde editie

Het is de derde keer dat Think Pink dit evenement samen met ŠKODA organiseert. De samenwerking bestaat echter al veel langer. Naast praktische ondersteuning ter plekke op het event, stelt het automerk al meer dan dertien jaar campagnewagens aan Think Pink ter beschikking. ŠKODA Bike for Think Pink is slechts een van de manieren waarop de organisatie mensen aan het bewegen brengt. Met een gevulde kalender van ééndags en meerdaagse Bike-, Run-, Walk- en Yoga-events is Think Pink het ganse jaar aanwezig in binnen- en buitenland.

ŠKODA Bike for Think Pink: Samen fietsen tegen borstkanker
Foto: Skoda

Op het programma van september staan bijvoorbeeld de 4-daagse voor dames Amsterdam-Brussel, Mont-Ventoux en Luik-Bastenaken-Luik voor fietsers, terwijl lopers alles kunnen geven tijdens de 20 km van Brussel. “De afsluiter van het beweegseizoen is ongetwijfeld Race for the Cure, het grootste sportevenement in strijd tegen borstkanker in Europa. Van 26 september tot 10 oktober 2021 wandelen of lopen lotgenoten samen met familie, vrienden of collega’s respectievelijk 3 km en 5 km. Het is het grootste evenement waar lotgenoten centraal staat en sympathisanten hun solidariteit tonen. Een evenement om niet te missen! Door corona gaat deze onder de vorm van een “light” versie door en kun je alle info bekijken op think-pink.be”, verduidelijkt Heidi.

Lintjescampagne

Als je niet sportief bent aangelegd en je Think Pink wil steunen dan kun je vanaf oktober tot december bij heel wat apotheken, handelaars, winkelketens, borstklinieken en elders het internationaal gekende Think Pink-lintje kopen. Draag het lintje op je bloes, vest, handtas, sporttas – of waarom niet: op je fiets - en toon je solidariteit. “Heb je al een lintje? Dan doe ik een warme oproep om er dit jaar eentje extra te kopen. Het lintje kost amper 2 euro en we hebben elke steun broodnodig om de lotgenotenwerking in 2022 verder te zetten”, legt Heidi uit.

Wil je als particulier of vanuit je zaak helpen met de verkoop van lintjes? Surf dan snel naar think-pink.be of stuur een mail naar support@think-pink.be. »