Tropische storm Ida heeft in het noordoosten van de Verenigde Staten zeker het leven gekost aan acht mensen. Zowel in New Jersey als in New York werd de noodtoestand afgekondigd. In die laatste staat moesten op de US Open tennis heel wat wedstrijden uitgesteld worden.

In de stad Passaic in New Jersey werd een oudere man in zijn wagen verrast door de watermassa. Dat heeft burgemeester Hector Lora bevestigd. Passaic, dat zich op slechts twintig kilometer van New York bevindt, werd net als de metropool getroffen door zware regenval.

Ook in New York City kwam zeven personen om het leven, zo heeft het New York City Police Department (NYPD) bevestigd.

Zowel in New York als in New Jersey werd de noodtoestand afgekondigd. Het metronetwerk in New York City was zwaar verstoord en ook het luchtverkeer op de luchthaven van Newark werd tijdelijk stilgelegd.

Naast de hevige regenval kregen New York, New Jersey, Pennsylvania en Maryland ook verschillende tornado’s te verduren. Ondertussen zet Ida haar weg noordwaarts verder. Later vandaag wordt de tropische storm verwacht in New England.

Dak tennisstadion kan regen niet slikken

Bezoekers van het US Open-tennistoernooi in New York kregen op hun telefoon een noodalarm binnen, met de oproep om niet de straat op te gaan vanwege een ‘levensbedreigende situatie’. De organisatie moest woensdag een groot aantal partijen onderbreken en uitstellen. Alleen op de overdekte banen werd nog getennist.

Al kon ook het dak van het Louis Armstrong-stadion de overvloedige regenval niet aan. De partij tussen Diego Schwartzman en Kevin Anderson moest tot twee keer toe worden onderbroken, omdat de harde wind ervoor zorgde dat de regen via de open hoeken van het stadion alsnog op de baan belandde.

Schwartzman en Anderson maakten hun partij na middernacht af in het Arthur Ashe-stadion, de hoofdbaan op Flushing Meadows, die wel helemaal afgesloten kan worden. De Argentijn Schwartzman won in drie sets: 7-6 (7/4), 6-3 en 6-4.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig