Nog vier transfers voor Club Brugge op deadline day, ook Antwerp haalt oude bekende
José Izquierdo tijdens zijn eerste passage bij Club Brugge. Foto: BELGA

Op 31 augustus om middernacht sluit de transfermarkt in ons voetbal. Traditioneel maken veel clubs van de laatste uren gebruik om nog een slag te slaan. Landskampioen Club Brugge haalt onder meer José Izquierdo terug en Antwerp haalde dan weer Ally Samatta binnen.

Minimumcontract voor Izquierdo bij Club

José Izquierdo (29) keert terug naar Club Brugge ... om er te revalideren van zijn blessures. De Colombiaan was een vrije speler na zijn doortocht bij Brighton & Hove Albion en krijgt een minimumcontract. Dat moet, want Izquierdo is geen Europese speler. Club ziet zijn komst eerder als een vriendendienst en schat dat de voormalige Gouden Schoen drie à vier maanden moet revalideren. Bij blauw-zwart zien ze Izquierdo dan ook helemaal niet als een versterking.

Naast Izquierdo kondigde Club op deadline day ook nog de komst van Antonio Nusa (16) aan. Het Noorse talent komt over van Stabaek, waar Nusa dit seizoen in elft wedstrijden al drie keer scoorde. Brugge heeft ook de komst van de Franse flankverdediger Faitout Maouassa bevestigd. De verdediger komt over van het Franse Rennes en speelde vorig jaar nog in de Champions League. Eerder plukte Club al de Schotse verdediger Jack Hendry weg bij KV Oostende voor dik 4 miljoen euro. De eerste binnenlandse transfer voor blauw-zwart sinds Clinton Mata in 2018.

Samatta bijna rond met Antwerp

Antwerp legde net voor de deadline Ally Samatta, de Tanzaniaanse spits van (Europa League-tegenstander) Fenerbahce, vast. Hij wordt tot het einde van het seizoen gehuurd met aankoopoptie. Samatta werd 2 jaar geleden nog kampioen bij KRC Genk, waar hij in totaal 5 seizoenen speelde. In 191 wedstrijden kwam hij 76 keer tot scoren en deelde 20 assists uit. In 2020 ruilde hij Genk voor Aston Villa. Daarna volgde dus Fenerbahce.

Ajacied voor Anderlecht

Anderlecht stelde aanwinst Lisandro Magallan van Ajax voor, maar snoeit tegelijk ook in het spelersbestand: de contracten van Bubacarr Sanneh en Luka Adzic worden in onderling overleg verbroken. Mustapha Bundu wordt in principe nog verhuurd aan het Deense Aarhus met een aankoopoptie, Aristote Nkaka landt op uitleenbasis bij Waasland-Beveren en Mohamed Dauda zoekt zijn heil in een uitleenbeurt aan de Spaanse tweedeklasser Cartagena. Wie wel blijft, is Adrien Trebel. Zijn flirt met Gent draaide op niets uit.

Standard heeft de komst van Niels Nkounkou aangekondigd. De Franse linksback wordt gehuurd van Everton, waar hij op weinig speeltijd kon rekenen. Ook OHL zocht en vond in Engeland: het huurt de IJslandse keeper Rúnar Alex Rúnarsson van Arsenal.

AA Gent heeft dan weer de komst van Ilombe ‘Petit Pélé’ Mboyo officieel gemaakt. Hij tekent een contract van twee seizoenen.