Instagrampost overleden Amerikaanse soldate gaat viraal
De foto die Nicole Gee op Instagram plaatste ging viraal Foto: AP

Nicole Gee (23) is een van de dertien Amerikaanse soldaten die om het leven kwamen na een zelfmoordaanslag in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Vlak voor haar dood postte ze een foto op Instagram. Die gaat nu viraal.

‘Ik hou van mijn werk’, schreef Nicole Gee bij een van haar laatste foto’s op Instagram. Daarop is te zien hoe de jonge vrouw een geredde baby in de armen houdt. Het beeld ging viraal en haalde wereldwijd de nieuwswebsites.

Gee was naar Afghanistan gestuurd om te helpen met de evacuatiemissies. De 23-jarige vrouw wilde eigenlijk luchtverkeersleider worden, maar wegens een hartritmestoornis kon dat niet. Ze kwam bij het Amerikaanse leger terecht als onderhoudstechnicus. Vorige week donderdag overleed Gee bij een aanslag nabij de luchthaven van Kaboel.

Daarop houdt Gee een baby in haar armen. ‘Ik hou van mijn job’, schreef ze erbij. Haar vader had een paar dagen voor haar overlijden nog een berichtje gestuurd met de boodschap dat hij trots was. ‘Ze was een perfect kind. Kwam nooit in de problemen’, reageerde hij in de krant The Washington Post. Op sociale media is de lof voor de jonge soldate groot. De aanslag werd opgeëist door IS-K, de lokale factie van Islamitische Staat in Afghanistan. Bij de aanslag vielen ook zeker 170 burgerslachtoffers.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig