Amazone Manon Claeys verovert tweede bronzen medaille op Paralympische Spelen
Foto: BELGA

Manon Claeys heeft maandag op de Paralympische Spelen in Tokio met haar paard San Dior 2 de bronzen medaille gewonnen in de individuele freestyle test (vrije kür) van de paradressuur (graad IV). Het is haar tweede eremetaal deze Paralympics.

De 35-jarige amazone uit Maldegem eindigde met een score van 75.680. Het goud ging naar de Nederlandse Sanne Voet (met Demantur) met 82.085 punten. Zij haalde het voor de Zweedse Louise Etzner Jakobsson (met Goldstrike B.J.), tweede met 75.935 punten.

Claeys had zich voor de individuele freestylecompetitie geplaatst door vorige week een bronzen medaille te behalen in de individuele test (ook gewonnen door Sanne Voet). De top acht van die wedstrijd kwalificeerde zich voor de vrije kür.

Team Belgium heeft nu zes medailles binnen op de Paralympics. Tafeltennisser Laurens Devos (klasse 9) en amazone Michèle George (individuele test graad V) wonnen goud, tafeltennisser Florian Van Acker (klasse 11) en Griet Hoet en pilote Anneleen Monsieur (1.000m tijdrit op de piste, WB-klasse) brons.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig