Amerikanen bombarderen Afghaanse IS-tak
President Biden beloofde wraak te nemen. Foto: ap

Als vergelding voor de bloedige aanslag bij de luchthaven van Kaboel hebben de Verenigde Staten de Afghaanse tak van terreurgroep Islamitische Staat (IS) gebombardeerd met een onbemande drone.

Het nieuws komt van de woordvoerder van Centcom, het Amerikaanse commando in het Midden-Oosten, Bill Urban, vrijdagavond gezegd.

Het doelwit van de luchtaanval in de oostelijke provincie Nangarhar was volgens Urban ‘een planner’ van Islamitische Staat in de Provincie Khorasan (ISKP). ‘Volgens de eerste aanwijzingen hebben we het doelwit gedood’, aldus Urban. ‘We hebben geen weet van burgerslachtoffers.’

ISKP is verantwoordelijk voor de zelfmoordaanslag aan de luchthaven van Kaboel waarbij donderdag tientallen mensen omkwamen. Onder hen ook dertien Amerikaanse soldaten.

Amerikaans president Joe Biden had na de aanslag wraak gezworen. ‘We zullen niet vergeven. We zullen niet vergeten. We zullen jullie opjagen en laten boeten’, zo verklaarde hij tijdens een persconferentie. De VS zullen ‘met kracht en precisie’ en op het juiste moment reageren, stelde hij nog.

Lees ook: Dode Amerikanen worden Biden aangerekend

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig