Dan toch geen megatransfer: Harry Kane bevestigt zelf dat hij bij Tottenham blijft
Harry Kane. Foto: AFP

Harry Kane blijft bij Tottenham. Dat heeft de Engelse topspits woensdag zelf bekendgemaakt via sociale media. Kane werd zwaar gelinkt aan een vertrek naar Manchester City.

‘Het was geweldig om de ontvangst te zien die ik zondag kreeg van de supporters’, aldus de 28-jarige Kane op Twitter. ‘En om verschillende steunbetuigingen te lezen die ik de voorbije weken gekregen heb. Ik ga deze zomer bij Tottenham blijven en zal 100 procent gefocust zijn om het team te helpen op weg naar succes.’

De geruchten dat Kane mogelijk naar Manchester City zou trekken deden al meer dan een maand de ronde. Verschillende Britse tabloids meldden eind juli al dat City een bod van 186 miljoen euro zou willen uitbrengen. Uiteindelijk zou de Engelse landskampioen tweemaal een officieel bod hebben uitgebracht - 122 en 150 miljoen euro - maar Tottenham weigerde telkens.

Begin augustus daagde Kane ook enkele dagen niet op op de trainingen. Naar verluidt om een transfer naar City te forceren, al houdt de Engelse spits vol dat hij nooit weigerde om te komen en dat er een fout in de communicatie was. Er waren ook geruchten dat er tussen Kane en voorzitter Daniel Levy een haar in de boter zou zitten. Die laatste zou Kane immers beloofd hebben dat hij deze zomer mocht vertrekken als Tottenham vorig seizoen geen trofee pakte of zich kwalificeerde voor de Champions League.