Passagier van lijnbus overleden na val door noodstop

In de Oude Godstraat in Edegem is dinsdag een passagier van een lijnbus om het leven gekomen. De oudere man (85) kwam zwaar ten val in de bus toen de buschauffeur bruusk in de remmen moest door een bestelwagen.

Het incident gebeurde rond 9.15 uur op een bus van lijn 91 tussen Mortsel en Berchem station. Volgens De Lijn moest de buschauffeur plots vol in de remmen voor een bestelwagen die over een volle witte lijn reed. ‘Daarbij kwam een passagier op de bus zwaar ten val’, vertelt woordvoerster Karen Van Der Sype van De Lijn.

Het slachtoffer kreeg meteen de eerste zorgen toegediend door een verpleegkundige die ook op de bus zat. ‘Hij werd gereanimeerd en er kwam ook een ziekenwagen ter plaatse, maar hulp kon helaas niet meer baten’, aldus Van Der Sype.

De buschauffeur was heel zwaar aangeslagen na het ongeval en kreeg ook medische zorgen. ‘De concrete omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht’, aldus een woordvoerder van de lokale politie Hekla. De bestuurder van de bestelwagen stopte niet en wordt opgespoord.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig