Paypal laat nu ook Britse klanten met cryptomunten betalen
Foto: ISOPIX

De Amerikaanse betaalgigant Paypal gaat zijn klanten in het Verenigd Koninkrijk de mogelijkheid bieden om met digitale munten te kopen of te verkopen, of ze te verzamelen.

Amerikaanse klanten kunnen sinds begin dit jaar bitcoins kopen en ­verkopen via hun account op Paypal en er betalingen mee doen in de aangesloten web­winkels. Dat verloopt zo vlot, dat de mogelijkheid nu voor het eerst uitgebreid wordt naar een ander land, zo heeft de Amerikaanse betaaldienst maandag aangekondigd.

De nieuwe betaalmogelijkheid zal deze week worden ingevoerd, zowel in de app als op de website van Paypal. Er worden vier soorten van cryptomunten aanvaard op het platform van Paypal: bitcoin, ether, litecoin en bitcoin cash.

De gebruikers zullen de koers van deze digitale munten in real time kunnen volgen. Bij een transactie wordt de prijs automatisch omgerekend. Paypal rekent daarvoor opnieuw op het New Yorkse bitcoinbedrijf Paxos.

Het bedrijf belooft ook een waarschuwing te zullen plaatsen over de risico’s van bitcoins en andere cryptomunten. Volgens CNBC heeft het bedrijf alvast de Britse regulatoren gecontacteerd zodat de huidige wetgeving wordt nageleefd.

De beslissing van Paypal, dat meer dan 403 miljoen actieve accounts wereldwijd telt, toont aan dat de bitcoin steeds meer als legitiem betaalmiddel wordt aanvaard. De aankondiging hielp de digitale munt alvast opnieuw de grens van 50.000 dollar te doorbreken.