Nieuwe Get Ready! verschijnt bij platenfirma van Bazart
Get Ready! brengt een nieuwe plaat uit. Foto: carlo coppejans

Het is 25 jaar geleden dat Get Ready! doorbrak met zijn eerste single ‘Diep’, en dat laat de groep niet onopgemerkt voorbijgaan. De oude hits werden herwerkt voor een jubileumplaat, aangevuld met ook nieuwe nummers.

Die nieuwe plaat verschijnt bij PiaS, de platenfirma van onder meer Bazart en Oscar & The Wolf. ‘We stonden er ook van te kijken. Wij als boyband, tussen al die hippe vogels? Hoerenchance. Maar het klikt. De plaat wordt iets speciaals. We spelen zelfs motown. En voor het eerst komt er een vinyl. Dan komt die platenspeler thuis eens van pas’, zegt groepslid Jimmy Samijn.

Hij maakte een kwarteeuw geleden samen met Glenn De Gendt, Jean-Marie ‘JM’ Desreux en Koen Bruggemans deel uit van Get Ready! dat nadien wel enkele wissels kende, maar nu dus opnieuw met de originele vier zal optreden. Zoals deze woensdag, tijdens een bijzondere aflevering van Tien om te zien.

Al was het jubileum bijna zonder Bruggemans geweest. Hij overwoog te stoppen voor een nieuwe carrière als steward bij Brussels Airlines. Door het virus ging zijn droom de koelkast in.

‘Koen blijft bij ons, ook als hij toch als steward aan de slag kan’, zegt Samijn. ‘Mist hij een optreden, dan hebben we een invaller klaarstaan. Wij zijn showbizzbroers, we steunen elkaar. Wat we hebben meegemaakt, schept een band. Die krijg je niet stuk.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig