De E313 van Antwerpen naar Hasselt is maandag urenlang volledig versperd geweest door een gekantelde vrachtwagen. Het verkeer moest de snelweg verlaten via de afrit Wommelgem. Intussen is de weg vrijgemaakt, maar er staat nog steeds een lange file.

Het ongeval gebeurde iets na 9.30 uur. Een jeep reed naast een vrachtwagen toen die laatste plots een klapband kreeg. De vrachtwagenchauffeur verloor de controle over het stuur en het gevaarte belandde op zijn zijkant, over de hele lengte van de snelweg. De bestuurder van de jeep kon de aanrijding niet meer vermijden en crashte tegen de middenberm.

De gekantelde vrachtwagen en de jeep moesten getakeld worden, maar dat bleek al snel een werk van lange duur te worden. De vrachtwagen, gevuld met warme beton, weegt meer dan 40 ton en moest met behulp van luchtkussens worden rechtgezet. De jeep moest dan weer uit de middenberm gehesen worden.

Door het ongeval staat er dan ook een lange file vanop de Antwerpse Ring. Het is aanschuiven van voor de Kennedytunnel. Het verkeer van Gent naar Hasselt rijdt dan ook best om via Brussel. De Liefkenshoektunnel is tolvrij gemaakt richting Nederland.

Ook op de E19 gebeurde maandagochtend een ongeval. Richting Antwerpen botsten verschillende vrachtwagens ter hoogte van Sint-Job-in-’t-Goor. Het verkeer kon stapvoets voorbij via de pechstrook, maar verkeer op lange afstand van Breda naar Antwerpen rijdt best via de A12 en Bergen-op-Zoom.